Jovana Slavković, diplomirani nutricionista dijetetičar
U činiju srednje veličine staviti 1 čašu grčkog jogurta, a preko njega staviti 1 supenu kašiku kikirki putera, 2 supene kašike ovsenih pahuljica, 1 supenu kašiku heljdinih pahuljica, 1 kašika chia semenki i 5 badema.
Namirnice bogate dobrim masnoćama:
Meso i živina životinja koje pasu i slobodno šetaju (ne uklanjajte vidljivu masnoću sa njih)
Riba – plava riba i riba iz mora
Jaja
Masti: puter
Hladno ceđena ulja: maslinovo, kokosovo, laneno i susamovo ulje
Lakto - fermentisane namirnice poput domaćeg kefira, domaćeg jogurta
Iznutrice
Suvo meso: domaća slanina, pršuta, domaće kobasice, ali iz domaće proizvodnje bez dodatih nitrata
Domaća supa od kostiju
Domaći majonez napravljen od domaćih jaja i hladno ceđenog maslinovog ulja
Avokado