Pretraži sajt
Pravim darolije
14.12.2020.

Vrednost poklanjanja

Autor: Sofija Borojević, mindfulness-flow.com

Koja je tvoja vrednost koju želiš da ispuniš u 2021?Akcije koje su bazirane na našim vrednostima predstavljaju progres koji pravimo u pravcu ciljeva koji su nam zaista bitni, samorazvoja i prave svrhe našeg života.

 

Tako, na primer, ako nam je bitna empatija, mi ćemo svoje dane rangirati po tome koliko smo u toj nedelji uspeli da saosećamo sa drugima.

 

Biće dana kada zbog obaveza ne budemo uspeli da stignemo da primenimo tu svoju karakteristiku i tada ćemo se osećati manje vrednima.

 

Vrednosti imaju značenje koje je lično. Svaka vrednost je definisana jasno našim pređašnjim iskustvima. One nisu pravila po kojima moramo da živimo ali imaju jako bitnu ulogu kada mi pravimo pitanje toga što nam je bitno. Jer na osnovu njih pravimo odluke.

 

One se menjaju kroz vreme i kroz naša iskustva. Ali ono što je bitno naglasiti jeste da postoje osnovne vrednosti koje smo naučili u detinjstvu. One upravljaju našim životom, jer određuju naše ideje, ciljeve, kao i pravac kretanja.

 

Kako odrediti vrednosti

Mindfulness nam daje mogućnost da shvatimo koje su naše vrednosti, ali i da reagujemo na njih. Kada smo svesni svojih vrednosti, mi onda lako biramo ponašanja koja nam donose zadovoljstvo i daju nam punoću života. I tada nam one služe kao kompas koji upravlja svesno našim ponašanjem.

 

Samosvesnost

Sposobnost da smo u kontaktu sa sobom i da postavljamo pravo pitanje.

 

Šta je to što je meni bitno?

• Koja su moja očekivanja?

• Koje su moje brige?

• Koje su moje potrebe?

• Kako se osećam?

• Ovo će nam pomoći da procenimo na šta smo fokusirani.

• Šta je to što okupira našu pažnju?

 

Znanje o vrednostima nam daje moć da sada i ovde biramo prave stvari koje imaju jednaku vrednost onome čemu stremimo. Zato sa prisutnošću možemo lako da prepoznamo svoje ciljeve.

 

Uživaj u putu ka cilju jer on je jednako bitan.

 

 

Šta znači imati svest o poklonima?

Kada poklanjamo, trebalo bi da imamo svest o onome ko prima poklon. Koje su njegove ili njene preference, šta je ono što voli i u čemu uživa?

 

Nekada je dovoljno da to bude neka mala stvar, koju mi sami napravimo, možda neki mali poklon koji je napravljen samo za njih. To može biti neki kolač ili čestitka koju mi nacrtamo. Tako da iako nam deluje kao da nam treba puno para i veliki budžet, nekada je i homemade poklon dovoljan kao znak pažnje.

 

Sa druge strane, ono što je pravi prvi korak pri izboru poklona, jeste da preispitamo, to zbog čega želimo nekom nešto da poklonimo. Naravno da su praznici pravi povod, ali sa druge strane možemo da se zapitamo kakvu emociju želimo da proizvedemo kod osobe koja prima poklon. Tako možemo da stvorimo uvid šta je to što našem dragom prijatelju treba. Da li je to neka kozmetika, ili možda neki predmet koji mu treba.

 

Nekoliko laganih saveta

 

Pokloni Sebi Poklon

Da bi bili dobri za sebe i druge, prvo moramo da posvetimo vreme sebi i da damo sebi poklon prisustva. Kada smo prisutni sa samim sobom, lakše prepoznamo svoje potrebe, i samim tim smo mnogo više u kontaktu sa svojom pravom prirodom. Kada smo mi srećni i ispunjeni mnogo lakše prepoznajemo šta je ono što ljudima oko nas predstavlja glavnu vrednost.

 

 

Personalizuj poklon

Tako kada smo prisutni u razgovoru, sa svojim bliskim ljudima, možemo da saslušamo šta je to što ih muči ili još bitnije šta je to što bi njima značilo da imaju. Zato možemo da se igramo i u razgovoru, pokušamo da saznamo o tome šta je to čemu oni daju veliku vrednost.

 

Na primer među svojim prijateljima, uvek imamo nekog ko, ceni kozmetiku, voli da izgleda lepo ili ceni da očuva izgled svog tela na najlepši mogući način. Zato njemu ili njoj sa puno pažnje možemo da odaberemo za poklon, pravu stvar koja će podržati ono što oni vole.

 

Zato sa Prisutnošću, lako možemo da damo sebi i drugima, ono što zaista zadovoljava naše prave i iskrene potrebe. Budi tu i igraj se.

 

 

Glam up Market preporuka

Ukoliko još niste odlučili šta da poklonite sebi ili dragim osobama, u Glam up Market raznolikoj ponudi sigurno ćete pronaći autentične poklone najrazličitijih brendova tašni, kofera i aksesoara

 

 

Od italijanskih, kožnih Gabs tašni dizajniranih od strane Franka Gabrielija, preko nemačkih George Gina & Lucy premium streetwear komada, do klasičnih, visokokvalitetnih belgijskih Hedgren modela za digitalne nomade i ljubitelje minimalizma. Osim njih, možete pronaći i Biba, Soruka, i David Jones brendove tašni, rančeva i novčanika.

 

Ako ste u potrazi za koferom ili putnom tašnom, American Tourister, Jump, BG Berlin, David Jones, i Olivia Lauren su odabiri koje preporučujemo. 

 

 

Glam up Market u svojoj ponudi ima i praktične, svakodnevne aksesoare sa dozom autentičnog dizajna, poput španskih Clima kišobrana, nemačkih Seeberger letnjih i zimskih šešira, španskih Santacana rukavica, Alta Moda kaiševa, Reisenthel torbica za ručak ili užinu, kolica za supermarket ili nabavku, pa sve do fenomenalno dizajniranih Codello šalova, marama i ešarpi.

Foto: Pexels

Sačuvano u omiljne
Rančevi 12HCBI0400.05
Ponekad vam je potrebna samo kompaktna torba, a u tom slučaju Rim ranac je savršen part...
5.990,00 RSD
Ušteda -25%
7.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Putne tašne 3400MS7064.11
Zahvaljujući unutrašnjim džepovima, allrounder M iz Reisenthela je pravi multita...
3.990,00 RSD
Ušteda -20%
4.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Crossbody tašne 12HNOV0800.12
Prekrasna Orbit crossover torba biće mali zračak sunca u vašem ormaru za torbe! Prekras...
2.990,00 RSD
Ušteda -25%
3.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Male tašne 1023CM6725.09
Tašna je izrađena od kvalitetne eko kože. Model je upotpunjen odvojivim kaišem za rame....
1.990,00 RSD
Ušteda -29%
2.790,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ženski novčanici 2000196142.08
Ručna izrada, od najfinije i visokokvalitetne kože. Veoma praktičan i funkcionalan sa d...
6.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rukavice 3023LK168U.13
Ove rukavice su više od običnog dodatka - one su modni izraz vašeg stila. Tačkasti vez ...
3.590,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Crossbody tašne 12HCOCN060.05
Lagana, postavljena struktura izaziva bezbrižne vibracije, dok pažljivo grli vaše osnov...
2.990,00 RSD
Ušteda -40%
4.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Putni aksesoari 12HCOCN010.01
Nosite ga na svoj način, sa širokim, udobnim naramenicama koje su jednako mekane bez ob...
2.990,00 RSD
Ušteda -40%
4.990,00 RSD
Trenutno nema komentara