Autor: Glam Up Market redakcija
A posebno je sjajno da napravite led sa jestivim cvećem i na taj način dodatno oživite svoju letnju dekoraciju.
Zamrznite svaki cvet u kockicu leda da biste dobili odličan ukras za napitke. Ali pre toga, pratite savete Galenpharm kada je reč o jestivom cveću:
- Obavezno je iz pouzdanih izvora proveriti da li je cveće jestivo.
- Ne servirajte nejestivo cveće samo radi ukrasa i ne servirajte cveće astmatičarima i osobama sa čestim alergijama.
- Cveće iz cvećara je tretirano hemikalijama pa nije za jelo. Najbolje je koristiti cveće iz svoje ili komšijske bašte ili iz marketa specijalno za tu namenu.
- Pre upotrebe cveće operite pažljivo u slanoj vodi. Latice možete da čuvate u plastičnoj kesici u frižideru, a oživećete ih potapanjem u ledenu vodu. U frižideru mogu da stoje nekoliko sati, a najviše jedan dan.
- Hrizantemu, maslačak, cvet kruške, cvetove citrusa, geranijum, lavandu, ružu, ljubičicu, slez, neven, suncokret, hristov venac, potočarku možete koristiti za ukras i jelo.
- Možete koristiti ceo cvet, ukloniti pre jela tučak i prašnike ili razbacati nehajno njegove latice po tanjiru, salati, desertu.
Foto: Pexels