Pretraži sajt
Danas saznajem
25.08.2020.

Minimalizam koji govori o bogatstvu stila

Autor: Jasmina Stojanović

 

Da biste se odlučili za minimalističke detalje, potrebno da imate jasno definisan lični stil, izgrađenu prefinjenost i stav koji će takve modne komade podržati.

 

 

Nakit koji nije vezan za trend ili sezonu jedan je od glavnih atributa minimalističkog brenda nakita Monoi. Dvoje arhitekti, Marko i Maja Bacanin krajem 2018. godine u Novom Sadu osnovali su ovaj brend pročišćenog stila, koji je inspirisan geometrijom i modernom arhitekturom. 

 

„Spontano smo preneli osnovne geometrijske elemente u strukturne ručno izrađene komade nakita sa fokusom na čiste tehničke detalje. Ovo su jednostavni oblici, neopterećeni ukrasnim detaljima, koji su efikasni zbog svog neočekivanog izgleda kada je reč o nakitu“, kažu kreatori. „Nama je takođe veoma važno kako nakit izgleda i kada se ne nosi, odnosno kao samostalan dizajnirani element.“

 

Fokusom na funkciju, jednostavnu estetiku ali bez žrtvovanja udobnosti, postiže se lako integrisanje nakita u bilo koji način odevanja ili priliku.

 

Sav nakit se izrađuje od srebra i zlata u porodičnoj radionici u Novom Sadu, spajajući tradicionalne, održive metode izrade i savremeni dizajn. Proizvodni proces počinje preradom i rafinisanjem srebra ili zlata, a pomno praćenje materijala od ove početne faze doprinosi kvalitetu finalnog proizvoda. Nekonvencionalni postupak izrade srebrnih limova još je jedan od ključnih atributa Monoi nakita. Razvijen „in house“ od strane tima tehnologa, posebno odgovara specifičnoj strukturi materijala potrebnoj za Monoi nakit.

 

Spoj dugogodišnjeg iskustva kroz porodičnu manufakturu proizvoda od plemenitih metala i veština stečenih kroz arhitektonsko obrazovanje je rezultiralo prepoznatljivom pročišćenom estetikom kolekcije prstenja. Fokusom na funkciju, jednostavnu estetiku ali bez žrtvovanja udobnosti, postiže se lako integrisanje nakita u bilo koji način odevanja ili priliku. Koncept Monoi „bespoke“ nakita su male, ručno rađene serije i ne podrazumeva sezonske kolekcije. U toku je priprema nove kampanje za minđuše i narukvice koja će uskoro biti lansirana.

 

 

„Sve što kreiramo nije vođeno trendom, već intuicijom i ličnim ukusom. Ideja je da estetika brenda privlači ljude sa određenim načinom razmišljanja a ne samo stilskim senzibilitetom. 

 

Ovo su jednostavni oblici, neopterećeni ukrasnim detaljima, koji su efikasni zbog svog neočekivanog izgleda kada je reč o nakitu.

 

Želimo da kupci osete deo pozitivne energije uložene u stvaranje svakog pojedinačnog proizvoda.“

 

Nekada vam samo dobar komad nakita, marama, šešir ili torba mogu biti dovoljni da plenite prostorijom.

 

Foto: Monoi 

IG: monoi.design

 

Sačuvano u omiljne
Velike tašne 1013069182.13
David Jones Shopperbag tašna
5.590,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rančevi 1013069553.09
Divan, ženstven i moderan ranac u savršenoj roze boji. Svaki deo je do deta...
4.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Male tašne 1013069211.05
Kompaktna ženska tašna za svakodnevnu upotrebu. Izrađena od kombinacije visokokvalitetn...
4.290,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Crossbody tašne 1013069021.05
Ova David Jones mala elegantna i jednostavna tašna biće tvoj omiljeni komad u or...
4.290,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srednji koferi 32134511NU.16
Veoma čvrst, otporan i lagan kofer iz kolekcije Upsala Rigide. Poseduje ekstenziju uz k...
26.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srednji koferi 3213SG24EX.12
Čvrst i veoma lagan kofer iz kolekcije Sondo. Napravljen je od 100% polipropilena koji ...
21.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srednji koferi 321300FR24.23
Kofer iz kolekcije Tenali 2. Odlikuje ga izuzetno mala težina zahvaljujući posebno odab...
19.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srednji koferi 321300FR24.24
Kofer iz kolekcije Tenali 2. Odlikuje ga izuzetno mala težina zahvaljujući posebno odab...
19.990,00 RSD
Trenutno nema komentara